dinsdag 24 november 2015

Een betere relatie begint bij jezelf waardoor je je meer succesvol voelt.


Als je verlangen is; meer klanten/fans, goede relaties, werken vanuit passie of een andere doelstelling waarbij je gedijt, is het belangrijk dat je goed naar je verlangen luistert want dit komt vanuit je hart. Als het vanuit je hart komt dan heb je ook de kracht om dit te volbrengen anders zat dit verlangen niet in je hart.

Het gaat allereerst niet om het product, service, jouw stijl of hoe je eruit ziet, het gaat zelfs niet om je vaardigheden, enthousiasme waardoor je meer klanten/fans/relaties aantrekt. Het gaat erom hoe je je voelt, wat je uitstraalt en hoe jouw gemoedstoestand is, waardoor je een product, service en manier van werken beter aankomt bij de relatie.

Jouw innerlijke gemoedstoestand bepaald hoe een gesprek met een fan, je relaties, werken vanuit je passie, eraan toe gaat.


Het gaat zeker niet om de woorden die je zegt, want woorden zeggen niets aangezien bijvoorbeeld, een klant koopt op datgene hij of zij ervaart. Als je jouw eigen gemoedstoestand ervaart als positief, in blijdschap, positieve verwachting in de waarde die je brengt als persoon (niet voor het eindresultaat) dan zend je een boodschap uit waarbij de fan/klant/relatie niets heeft te verliezen.


Als je verlangen/boodschap in contradictie is met datgene je verkondigt in woorden dan zal iedereen dit bijna opmerken. Als je bijvoorbeeld als verkoper zegt dat je niets komt verkopen maar je gemoed zegt (ik moet de deal sluiten) totaal iets anders dan ben je in contradictie. (de nadenkers creëer je hiermee)

Een relatie kan aanvoelen wat jij diep gelooft in je hart.

Nog een voorbeeld; als je bedrijf in opstartfase is met als doelstelling om samen te werken met anderen, maar je luistert niet naar die anderen, dan verkeer je in contradictie, waardoor een bedrijf stagneert. Waarschijnlijk kun je dit ook in je relatie aanvoelen als de partner vind dat je nooit naar haar of hem luistert. Het eindresultaat kun je zelf wel invullen. In de meeste gevallen zal je bedrijf een afspiegeling zijn hoe je privé met je partner omgaat en vice versa.

Onze inspiratie hoe we met onszelf omgaan is de plank naar meer succes.

Als we leren hoe we de relatie met onszelf kunnen verbeteren zal onze omgeving daarop reageren als een bloem dat naar het licht toegroeit. Maar hoe werkt dat dan, zul je misschien denken!


Wat het in ieder geval blokt zijn negatieve innerlijke verwachtingen, alles perfect moeten doen voordat je tevreden bent, niet luisteren naar jezelf en niet naar je verlangens opereren. Als je gericht bent op wat je niet wilt in plaats van datgene wat je wel graag wilt/verlangt dan zal de poort van je hart zich niet openen en aangezien een emotie zijn weg zoekt zal het zijn weg gaan zoeken naar je intellect, waardoor je ego weer moet gaan werken.

Je navigatie systeem (tom tom) heeft altijd gelijk als je hem goed instelt

Heb je negatieve emoties dan zegt dit dat je in contradictie bent met jezelf. Maar zijn negatieve emoties dan gevaarlijk? Gelukkig niet want je kunt ze gebruiken als een navigatiesysteem of innerlijke begeleiding die je wijst om de andere kant op te gaan.
Dus wees trouw aan jezelf, aan je verlangens en luister goed naar je navigatie om te bepalen welke kant je op wilt gaan.
Weet dat niets fout of goed is, maar dat het koud of warm kan zijn. Warm is dat je in overeenstemming bent met wie je echt bent en koud is als je niet in overeenstemming bent met wie je echt bent. 


Samengevat;

  1. Richt je op jezelf zodat anderen jouw gemoed kunnen aanvoelen
  2. Raak niet gestrest van negatieve emoties of mensen, maar gebruik ze voor verduidelijking van je inspiratie (positieve emotie)
  3. Wees actief dankbaar voor alles rond de twee meter van jou en oefen dit
  4. Mediteer dagelijks en begin met 3 minuten waarbij je alles naast je neer legt en je richt op je ademhaling. Adem in 3 seconden en adem uit 5 seconden voor drie minuten en je bent weer rustiger. (Oefening baart kunst) Je hoeft niet in een speciale houding te zitten of heel ingewikkeld je lichaam in een spiraal te zetten. (Je kunt dit overal en heel de dag oefenen)
Wens je veel wijsheid en een positieve verwachting toe waarbij je jezelf als maat neemt.

Mariën van Raan  

Ik haal mijn verhalen bij de 100 grootste vrije denkers vandaan in deze wereld. Denk bijvoorbeeld aan Lisa Nichols, Abraham Hicks, Joe Vitale, Emily Fletcher, Rich Litvin en laat mijn schrijven vooral vanuit mijn hart komen, waar mijn inspiratie zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten